Eiersalade ontbrak bij ons vroeger nooit op verjaardagen. Werd het mandje stokbrood op tafel gezet, was deze altijd vergezeld van een schaaltje zelfgemaakte eiersalade. Dát was pas echt een feest. Ook alle keren dat ik mama meehielp in de keuken bij het klaarmaken, want stiekem stak ik mijn vinger al in het gele smeersel. Beter dan de tonijnsalade, én vele malen beter dan alle gekochte dipjes en smeersels.
Eiersalade is nu eenmaal een van mijn (zo niet hét) favoriete stokbrood-op-verjaardag-smeersels. Kan gewoon niet níet op tafel staan. Maar eigenlijk is het gewoon nog lekkerder wanneer je de volgende dag – post party – uit bed komt en op zoek gaat naar iets lekkers voor op je broodje. En – je raad het al – een restje eiersalade aantreft in de koelkast. Ik verdenk mama er ook van dat ze altijd net iets te veel maakte, zodat we de volgende dag konden nagenieten.
Ik maakte al eens zelf deze eiersalade zonder mayo, maar waarom ook niet een tweede variatie? Deze is ook gemaakt zonder mayo en heeft een heerlijke Italiaanse touch. Zelf gebruikte ik het om wraps mee te vullen voor mijn picknickdate, hoewel ik opnieuw stiekem hier en daar wat weg heb gesnoept.
Een heerlijke lunch of snack en natuurlijk een geweldig idee wanneer je gaat picknicken!
Wat heb je nodig
3 eieren
50 gram cream cheese light
15 gram Parmezaanse kaas
7-10 blaadjes basilicum, fijngehakt
Zout + peper
Wraps
Enkele blaadjes sla
2 wraps (hier: spinaziewraps van de Lidl)
Wat moet je doen
Doe de eieren in een steelpannetje met ruim water en breng aan de kook. Laat ongeveer 8 minuten koken en laat de eieren vervolgens schrikken met koud water. Laat afkoelen voordat je verdergaat.
Pel de eieren en prak ze fijn.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (zout en peper op smaak) en roer goed door elkaar.
Vul twee wraps met sla en de eiersalade en vouw de lege uiteinden naar het midden. Zet dit vast met een cocktailprikker of wrap in zilverfolie.
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: