Hartig ♡ Wrap met Italiaanse eiersalade

Italian egg wrap | Freud and Fries

Eiersalade ontbrak bij ons vroeger nooit op verjaardagen. Werd het mandje stokbrood op tafel gezet, was deze altijd vergezeld van een schaaltje zelfgemaakte eiersalade. Dát was pas echt een feest. Ook alle keren dat ik mama meehielp in de keuken bij het klaarmaken, want stiekem stak ik mijn vinger al in het gele smeersel. Beter dan de tonijnsalade, én vele malen beter dan alle gekochte dipjes en smeersels.

Eiersalade is nu eenmaal een van mijn (zo niet hét) favoriete stokbrood-op-verjaardag-smeersels. Kan gewoon niet níet op tafel staan. Maar eigenlijk is het gewoon nog lekkerder wanneer je de volgende dag – post party – uit bed komt en op zoek gaat naar iets lekkers voor op je broodje. En – je raad het al – een restje eiersalade aantreft in de koelkast. Ik verdenk mama er ook van dat ze altijd net iets te veel maakte, zodat we de volgende dag konden nagenieten.

Italian egg wrap | Freud and Fries

Ik maakte al eens zelf deze eiersalade zonder mayo, maar waarom ook niet een tweede variatie? Deze is ook gemaakt zonder mayo en heeft een heerlijke Italiaanse touch. Zelf gebruikte ik het om wraps mee te vullen voor mijn picknickdate, hoewel ik opnieuw stiekem hier en daar wat weg heb gesnoept.

Maar, dat houden we stil, toch?

Hartig ♡ Wrap met Italiaanse eiersalade
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Een heerlijke lunch of snack en natuurlijk een geweldig idee wanneer je gaat picknicken!
Wat heb je nodig
 • 3 eieren
 • 50 gram cream cheese light
 • 15 gram Parmezaanse kaas
 • 7-10 blaadjes basilicum, fijngehakt
 • Zout + peper
Wraps
 • Enkele blaadjes sla
 • 2 wraps (hier: spinaziewraps van de Lidl)
Wat moet je doen
 1. Doe de eieren in een steelpannetje met ruim water en breng aan de kook. Laat ongeveer 8 minuten koken en laat de eieren vervolgens schrikken met koud water. Laat afkoelen voordat je verdergaat.
 2. Pel de eieren en prak ze fijn.
 3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (zout en peper op smaak) en roer goed door elkaar.
 4. Vul twee wraps met sla en de eiersalade en vouw de lege uiteinden naar het midden. Zet dit vast met een cocktailprikker of wrap in zilverfolie.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Want een ei hoort erbij…

Easy peasy eierwrap

Easy peasy eierwrap | Freud and Fries

Eiwitomelet

eiwitomelet-freud-and-fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: