Mugcake Pokéball

Mugcake Pokéball | Freud and Fries

Mijn eerste herinnering aan Pokémon dateert van lang-lang-geleden, toen ik nog niet eens tien was, naar de basisschool ging en wekelijks bij opa en oma logeerde. Ik zapte bijna voorbij het programma met die gele muis, zo schattig, grappig. Ik bleef erop hangen. Een klasgenootje had het erover en voor ik het wist keek ik het elke ochtend, zette videobanden vol met alle afleveringen en was ik verkocht. Verkocht aan de kaarten, de knuffels, mijn Pikachu-tamagotchi. Mijn nichtje en ik maakten hele verhalen met onze Pokéknuffels (hele romances tussen haar meisjes-Pikachu en mijn jongens-Pikachu, haar Marill en mijn Jigglypuff), aan mijn moeders kant hupten we over de banken als echte Charmanders, Eevees en Growlithe (for the win!).

En wanneer ik ’s ochtends naar school ging, hoopte ik mijn eerste echte Pokémon te treffen. Dan zou ik mijn rugzak omdoen, vol eten en schoon ondergoed, en de wereld over trekken.

Alleen wist ik natuurlijk wel dat dat onzin was.

Of toch niet?

Pokémon Go, wat al twee weekenden terug onofficieel te verkrijgen was en inmiddels ook in Nederland zijn release heeft gehad, was werkelijk a dream come true. Natuurlijk had ik die beestjes liever in real life zien verschijnen, zo vanaf mijn telefoon is het eigenlijk ook best wel leuk. Gewoon Nederland afreizen in de speurtocht naar de volledige collectie. Strijden tegen gyms en de very best, like no one every was worden.

Pokémon. Duizenden volwassen kinderen trekken er weer op uit om hun droom van lang-lang-geleden te verwezenlijken. Hoe tof. Hoe tof.

En dat bracht me op het idee om iets geks te doen: een eetbare Pokéball. Now you’ll be sure to catch ‘em all!

Mugcake Pokéball | Freud and Fries

Mugcake Pokéball
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Bovenkant bal
  • ½ banaan (ongeveer 60 gram)
  • 52 gram vloeibaar eiwit
  • 15 gram havermout (of Ultra Fine Oats)
  • 8 gram kokosmeel (bijvoorbeeld deze kokosmeel)
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 tl bietenpoeder
  • 10-20 Flavour Drops (karamel of vanille; ik gebruikte karamel Natural Flavouring)
Onderkant bal
  • ½ banaan (ongeveer 60 gram)
  • 52 gram vloeibaar eiwit (ik gebruikte deze)
  • 15 gram havermout
  • 8 gram kokosmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 10-20 Flavour Drops (karamel of vanille)
Vulling
  • 150 gram kwark
  • 15 gram kokosmeel
  • 10 gram cacao poeder
  • 10-20 Flavour Drops (karamel of vanille)
Extra
Wat moet je doen
Bovenkant bal
  1. Prak de banaan fijn en mix met de overige ingrediënte. Doe in een kleine ronde schaal. Hoe smaller, hoe hoger de bal, maar neem geen schaaltje met randjes onderin, om een goede ronde bal te krijgen.
  2. Plaats twee minuten in de magnetron (1000W). Voorzichtig losmaken uit het schaaltje, eventueel met een mesje langs de randen.
Onderkant bal
  1. Doe hetzelfde als hierboven, maar zorg er wel voor dat het schaaltje schoon is (indien je bijvoorbeeld hetzelfde schaaltje gebruikt).
Vulling
  1. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een schaaltje en meng goed tot een stugge crème.
  2. Schep de vulling op de onderkant van de bal
Serving size: 1 Calorieën: 477 Vetten: 9 Koolhydraten: 55 Eiwitten: 36
Extra
Cal: 477; v/k/e: 9g, 55g, 36g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: