Bar ♡ Oh MY Pindakaas Cheesecake Bars

Pindakaas cheesecake bar | Freud and Fries

My mom wouldn’t approve.

Zoals ieder ander kind at ik vroeger graag pindakaas. Witte puntjes met boter en pindakaas (ja, mét boter – ik weet eigenlijk niet zeker of dat een normale of vreemde combi is, you’re here to judge!). Witte broodjes met boter en pindakaas tijdens het schoolreisje. Boterhammen met pindakaas aan de keukentafel. Maar zodra onze bammetjes besmeerd waren, moest de deksel op de pot.

Wachtte je net een tel te lang, dan trok mama haar neus op.

My mom wouldn’t approve.

Mijn mama is een hele speciale. Ze heeft een gruwelijke hekel aan pindakaas, of in ieder geval aan de geur. Dus waar pindakaas bij iedereen spontaan een Pavlov-reactie teweegbrengt, draait mama de deksel op de pot.

Mijn mama zou ik dus ook helemaal niet blij maken met deze Pindakaas Cheesecake Bars. Maar hey, ik woon inmiddels op mezelf en geen mama die haar neus optrekt wanneer ik de zoveelste bar (of eigenlijk square, maar ach, what’s in the name? Er zit ook al geen cheese in deze cake) naar binnen duw.

Pindakaas cheesecake bar | Freud and Fries

Oh MY Pindakaas Cheesecake Bars
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 9
Wat heb je nodig
Bodem
Cheesecake vulling
Wat moet je doen
Bodem
  1. Mix alle ingrediënten in een kleine keukenmachine of blender tot een geheel.
  2. Bedek een kleine (vierkanten) schaal (mijne is 9x9) met bakpapier en spray met non-stick spray (zo haal je hem er naderhand makkelijker uit).
  3. Schep het beslag op de bodem en druk aan met een vork, ook bij de randjes.
  4. Plaats in de diepvries terwijl je de cheesecakevulling maakt (ongeveer een halfuurtje).
Cheesecake
  1. Mix nu ook alle ingrediënten voor de vulling en voeg als laatste de drops toe om goed op smaak te brengen en niet te zoet te maken.
  2. Haal de bodem uit de diepvries en schep de vulling eroverheen. Eventueel kan je nog wat pindastukjes als topping toevoegen.
  3. Strijk glad en zet opnieuw in de diepvries, zo'n 2 uur tot helemaal bevroren.
  4. Laat kort ontdooien voordat je de pindakaas cheesecake bars serveert.
Serving size: 1 Calorieën: 109 Vetten: 5 Koolhydraten: 7 Vezels: 1 Eiwitten: 9
Extra
Totaal:
Cal: 981; v/k/e/vez: 47g, 65g, 77g, 12g.

Bodem:
Cal: 462; v/k/e/vez: 26g, 38g, 17g, 15g.

Cheesecake vulling:
Cal: 519; v/k/e/vez: 21g, 27g, 60g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!


Meer pindakaas…

Low carb crêpes met pindakaas

Low carb crêpes met pindakaas | Freud and Fries

Strawberry Banana Peanutbutter Protein Fluff

Strawberry-banana peanut butter protein fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: