Grappig, en eigenlijk ook wel typisch, dat wanneer ik die twee woorden in Google typ, de vierde suggestie naar mijn eigen blog leidt. Dat is al genoeg introductie op zich, want eigenlijk had ik willen vertellen hoe ik me vroeger in een halve week door een pak Cruesli heen werkte.
No joke.
Ik at Cruesli-met-yoghurt, nóóit yoghurt-met-Cruesli. Mijn zelf geschilderde schaaltje (iets met een hondje in een hart, in die tijd dat ik nog echt niets met katten had) was tot ver boven de rand gevuld met die krokante ontbijtgranen en wanneer ik probeerde te mixen was de kans groter dat ik knoeide dan de eerste keer dat ik van mijn moeder in de kinderstoel mijn schaaltje yoghurt mocht eten.
Cruesli was, zeg maar, mijn favoriete ontbijt.
Ontbijt? Nah. Maak daar gerust lunch, avondeten en tussendoortje van. Ik had van die fases. De LU mini-crackers-fase. De alles-met-kaas-fase (denk aan hagelslag opgerold in kaas). De ik-kan-pas-stoppen-met-eten-als-ik-al-het-beleg-heb-gehad-fase. En dan de Cruesli-fase. It was Cruesli in every single way. Cruesli for life had mijn motto kunnen zijn. Ik had zelfs een fanclub op kunnen richten want een aantal vriendinnetjes “kampten met hetzelfde probleem.”
Laatst stuitte ik zomaar op een pak Cruesli. Het had zo moeten zijn. Ik kocht het dus maar, want… je weet wel, Cruesli. #noexplanationneeded
Mix de kwark en caseïne in een schaaltje (als je het mooi wilt opmaken doe je dit in een aparte schaal en schep je het vervolgens over in het opdienschaaltje) tot een dikke massa.
Schep een flinke lading Cruesli eroverheen (hoe meer, hoe beter!).
Voeg nog wat gojibessen toe.
Et voilà, jouw simpel maar OH ZO LEKKER ontbijtje!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: