Personal Body Plan ♡ Week 10

Mijn Personal Body Plan | Freud and Fries

“Monique, hoe ging het nou, die avondsnack niet pakken?”
“Goed hoor. Het is me vrijwel elke avond gelukt.” Zou ik willen antwoorden.

De “pijnlijke” waarheid is dat dit verre van de waarheid is. Vorige week besloot ik dat ik mijn avondsnack ging aanpakken. Dag één ging ik al de mist in. Waar ik niet wilde doorschieten, schoot ik natuurlijk gewoon door. Waar ik niet wilde pakken, pakte ik gewoon wel. Ik dacht aan de roze olifant waar ik dus helemaal niet aan wilde denken. Gewoon, ómdat ik er niet aan wilde denken. Daar zit je dan met je goede gedrag. Ja, of juist niet met je goede gedrag.

Ik stel mezelf de vraag: waar gaat het fout? Wat maakt dat ik elke keer datgene doe wat ik dus niet wil? Ik merk bij mezelf al steeds vaker de vraag op – op het moment dat ik de koelkast opentrek – oké, wil ik dit nu werkelijk? Terwijl een klein stemmetje al begin te roepen “nee, nee, eigenlijk helemaal niet” en beseffend dat ik niet eens honger heb maar gewoon zín, duw ik dat stemmetje in de diepe krochten van mijn gedachten en heb ik mijn bord al gevuld met waar ik eigenlijk helemaal niet eens zo’n zin in heb. Soms denk ik dan (bij bord drie, natuurlijk) dat het eigenlijk van de zotte is. Dan stop ik. Het bewustzijn groeit maar komt altijd pas wanneer “het kwaad al is geschied.”

Vertelde ik enkele weken terug dat ik niet langer wilde liegen over wat ik naar binnen stop (liegen, liegen of gewoon achterhouden), besef ik dat ik het nog steeds doe. Ik wil er niet boven zitten en dus stop ik wanneer ik aan mijn budget kom. Wat niet genoteerd is, is er niet. Het besef dat ik volgens deze redenering werk vind ik bizar, met name ook omdat het werkt. Mijn gedachten gaan werkelijk zo. Maar wat er ook gebeurt: ik heb dus geen idee met welk budget ik progressie blijf maken. Want op de een of andere manier blijf ik verschil zien en dat is niet volgens het door PBP uitgestippelde plan. Alleen, wat heeft voor mij nou de meeste toegevoegde waarde? Ik denk dat het toch vooral het inzicht is in wat ik zelf doe en daar kom ik alleen achter wanneer ik eerlijk naar mezelf ben.

Dus ik heb besloten weer de stap te maken naar My Fitness Pal en daar gewoon alles in te voeren. Alles. Wat de stap om het vervolgens aan mijn coach te vertellen weer iets makkelijker maakt; ik heb het immers toch al ingevoerd. We gaan weer door, weer een stukje meer eerlijkheid en uiteindelijk een stukje zelfinzicht. Dat is iets wat het mooiste blijft aan dit hele proces: een stukje zelfinzicht verkrijgen. Over jezelf leren.

Personal Body Plan- week 10

Afgelopen weekend was een weekend dat me wel liet zien hoe het ook kan. Een heerlijk vol weekend met de SAP- cup en meet-ups met verschillende IG’ers (meer daarover: check even mijn Instagram!) en een bezoekje aan de Yoghurt Barn. Ik zei het al op Facebook maar wat is het ongelofelijk tof om omringd te zijn door mensen met eenzelfde mindset als jij, rondsjouwend met hun mealpreps en dezelfde enorme passie voor krachttraining en een fitte lifestyle. Zo inspirerend (maar ook een beetje eng) om die bikini fitness chicks te zien, het powerliften in gang te zien (op mijn Facebook-pagina nog een filmpje van het nieuwe Nederlandse record squaten op 93 kg bij de mannen) en Instagrammers die ik al een tijdje volg en nog alleen online heb gesproken, nu ook in in real life te spreken. En goh, frozen yoghurt, dat is wel iets wat ik vaker wil gaan pakken, LEKKERRRR!

Volgende week vier ik mijn verjaardag, komen kerst en oud en nieuw eraan. Hoe zal dat gaan verlopen? Ben jij al “voorbereid”?

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *