Ik besef dat dit recept een groot risico met zich meebrengt. Niet omdat je mogelijk al meteen hebt weg geklikt bij het lezen van hemp protein, iets wat klinkt als geitenwollensokken en wat je wat mij betreft in de eerste instantie kan scharen onder dezelfde categorie als waar spirulina en guarana poeder onder zouden vallen: inheemse superfoodproducten. Of beter gezegd: vage meuk.
Maar nee, you (and I) are wrong!
Hennep eiwitpoeder (hemp protein powder) is eigenlijk zoals het inmiddels al welbekende whey of caseïne (of ik neem nu in ieder geval aan dat je dát nu wel kent). Het is dus gewoon een eiwitpoeder, maar dan vegan.
Waarom is het dan wel een risico?
Het risico zit erin dat jij vanaf nu alleen nog maar pizza’s gaat maken (en eten). Dit recept is namelijk super easy en vol eiwitten (37 gram voor de dikke bodem). Are you ready for a pizza revolution?
Mix alle ingrediënten samen tot een dik, maar te verspreiden beslag.
Verwarm ondertussen een koekenpan op het fornuis, middelhoge temperatuur. Spray hierop wat non-stick spray (bijvoorbeeld PAM of gebruik een scheutje olijfolie)
Schep het beslag in de pan en verspreid over de bodem.
Laat kort bakken tot de bodem stevig is en keer om (ongeveer 5 minuten totaal).
Pizzatopping
Beleg met toppings naar keuze (zie de ingrediëntenlijst).
Plaats de pizza met toppings op een ovenrekje en bak in zo'n 15-20 minuten op 200ºC.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: