Snack ♡ Zomerse spiegelei op rijstwafel

Zomerse spiegelei op rijstwafel | Freud and Fries

Eieren. Die aten we op twee momenten. Ofwel op een luie zondagochtend, wanneer het ontbijt net wat uitgebreider was dan de rest van de week. Of ergens midden in de nacht, wanneer je was gaan stappen en één van je vrienden (maar meestal papa. En ja, dan in ons huis) voorstelde om eieren te gaan bakken. Met z’n allen rond de keukentafel, hoofden steunend in handen en op het tafelblad, want eigenlijk konden we beter naar bed gaan.

Dit is geen na-het-stappen-ei. Dit is ook geen midden-in-de-nacht-ei. Maar who am I om dat te bepalen?

Zomerse spiegelei op rijstwafel
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 60 gram Vloeibaar Eiwit of 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • 3-4 snoeptomaatjes
  • Een paar schijfjes courgette
  • Barbecuekruiden (ik gebruikte hiervoor de Herbs & Spices van Body en Fit) naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 rijstwafels (of meer, feel free)
Wat moet je doen
  1. Verhit een koekenpan met olijf- of kokosolie of een non-stickspray.
  2. Voeg als eerste het (vloeibaar) eiwit toe en vervolgens het hele ei.
  3. Snijd de snoeptomaatjes in kleine plakjes en de schijfjes courgette in vieren en verdeel over het ei terwijl het al licht begint te stollen.
  4. Strooi nog wat peper en zout en de barbecuekruiden over het ei.
  5. Hak/snijd het ei in drie parten met een (houten) spatel en schep elk deel op een rijstwafel.
Serving size: 1 Calorieën: 125 Vetten: 6 Koolhydraten: 4 Eiwitten: 14
Extra
Cal: 125; v/k/e: 6g, 4g, 14g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Andere eierrecepten…

Eierwrap

Easy peasy eierwrap | Freud and Fries

Gevulde eggrolls

Gevulde eggroll | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: