Dinner ♡ Meal prep tip: bloemkoolrijst

Meal prep tip- bloemkoolrijst | Freud and Fries

Rijstebrij? Nee, rijst erbij!

Oké, sorry.

Het bekende mealprep-bakje is gevuld met kip, rijst en broccoli en als ik de bakjes van mijn collega’s zie, wil ik me daar best aan wagen. Echter zijn die collega’s flink gespierde mannen en mogen die per dag vaak zo over de 3000 kcal eten. Dan worden die bakken kip, rijst en broccoli ineens bakjes en een stuk minder aantrekkelijk wanneer ik vervolgens mijn budget bereken. En ben jij een beetje zoals ik, dan wil je graag (veel) meer eten – je kent het wel #teamalwayshungry.

Of in ieder geval de illusie hebben dat je meer eet.

Dus mijn tip van vandaag: vul je portie rijst aan met een flinke portie bloemkoolrijst. Check hier hoe je bloemkoolrijst maakt.

Het is eigenlijk heel eenvoudig om je bakje rijst wat meer volume te geven. Bloemkoolrijst is in no time gemaakt, mits je een goede keukenmachine hebt om je bloemkool fijn te malen. Ik voeg vervolgens bij het roerbakken van de bloemkool een flinke hoeveelheid kruiden toe – op het moment zijn Marokkaanse kipkruiden favoriet, maar gebruik vooral je eigen fantasie! In ieder geval moet je er wel voor zorgen dat je de bloemkool goed op smaak hebt gebracht, dan is ‘ie het lekkerst.

Maak tegelijkertijd ook je rijst klaar (gewoon volgens het pakje) en schep door je bloemkoolrijst. Of verdeel de bloemkoolrijst en rijst los van elkaar over je prepbakjes om exacte verdelingen te krijgen!

SMAKELIJK!

Heb jij nog een volume- of andere preptip? Laat het me weten!

Meal prep tip- bloemkoolrijst | Freud and Fries Meal prep tip- bloemkoolrijst | Freud and Fries

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer foodhacks…

Foodhacks

Monique op Maandag #10- Foodhacks | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *