Cake ♡ Framboos-Oreo banana bread

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

Wanneer ik bij mijn ouders op bezoek ben, misschien zelfs eens voor langere tijd – wat weinig voorkomt, eerlijk gezegd – en besluit om een receptje in elkaar te flansen, besef ik ineens hoe anders mijn wereld is geworden. Mijn moeder kan best koken en bakken – niet spectaculair, maar prima voor complimenten tijdens kerst – en ik herinner me appelflappen en kwarktaart op verjaardagen, waarbij ik dan graag hielp (want spatels en gardes aflikken). Maar het gaat nooit verder dan de basis. Voor speciale gelegenheden worden misschien wat gekke ingrediënten in huis gehaald, maar ga ik op zoek naar bakpoeder of zelfs baking soda, dan kan ik het wel vergeten. Havermout is geen staple in mama’s keuken en whey kan ik mooi van thuis meenemen.

Niet gek overigens, mijn ouders doen niet aan fitness, laat staan eiwitpoeder. Die wereld waarin ik leef, dat is net zo’n mysterie als wat ik nu precies doe op mijn werk.

Eigenlijk is het veel gekker dat mijn kasten vol staan met zakken whey, caseïne, speltmeel, xanthan gum (wat?) and you name it. En van normale ingrediënten maak ik iets waar mijn familie waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord.

Bananen, bijvoorbeeld.

Wij aten bananen gewoon uit de hand. Geen poespas.

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

Dan gaat er ineens een hele wereld voor je open, van bananenijs op een hete zomerdag tot protein fluff tijdens zwoele avonden. En wanneer je bananen overrijp raken, schuif je ze zo in de oven vermengd in een beslag. Ik doe alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, “iedereen kent toch immers banana bread wel?” en mijn ouders kijken vragen naar de zompige cake die ik op tafel zet.

Bananenbrood dus.

Cake ♡ Framboos-Oreo banana bread
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
 • 3 bananen (252 gram)
 • 200 gram havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop)) (vanille)
 • 1 tl kaneel
 • 40 gram Impact Whey Isolaat(salted caramel)
 • 150 gram avocado (diepvries of rijp)
 • ⅛ tl Keltisch Zeezout
 • 1 tl vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
 • 1 tl baking soda
 • 1 el citroensap
 • 120 ml amandelmelk (bijv. Alpro Almond Milk)
 • 4 Oreo-koekjes
 • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven tot 175ºC.
 2. Prak de bananen en avocado fijn tot een papje (ontdooi de avocado als je de diepvriesvariant gebruikt door 1 à 2 minuten in de magnetron te plaatsen).
 3. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe, behalve de Oreo's en frambozen.
 4. Mix alle ingrediënten tot een nat beslag.
 5. Giet het beslag in een cakevorm.
 6. Breek de Oreo's in grove stukken en verdeel samen met de frambozen over het beslag. Druk sommige stukken wat dieper in het beslag en laat andere juist erop liggen.
 7. Zet de cakevorm in de oven en bak in 30 minuten tot gaar (de cake hoort van binnen nog wat zompig te zijn. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Serving size: 1 Calorieën: 133 Vetten: 4 Koolhydraten: 17 Vezels: 3 Eiwitten: 6
Extra
Totaal:
Kcal: 1.593; v/k/e/vez: 51g, 208g, 65g, 39g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Ook lekker met banaan…

Bananenbrood beslag

Bananenbrood pudding | Freud and Fries

Banana wraps

Banana coffee protein fluff

Banana-Coffee protein fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: