Slagroomsoesjes.
Eerlijk gezegd word ik er niet warm of koud van.
Waar anderen op verjaardagen de schaal leegplunderen, gun ik ze amper een blik waardig. Als je voor mij een stapel neerzet, staat die er over drie uur, vier uur of twintig uur nog. Bossche bollen heb ik ook nog nooit op. Het doet mij vooral denken aan een enorme soes en dan word ik spontaan misselijk.
Maar zelfgemaaktesoesjes. Dat is een ander verhaal. Wanneer je iets zelf maakt, smaakt het altijd beter. En zo ook deze keer: zelfs ík lik er mijn vingers bij af.
Maar dit recept is natuurlijk vooral voor de soesjesliefhebber. Of degene die graag eens soesjes maakt, maar dan net even anders. Want wat is er nou zo speciaal aan deze soesjes?
Deze soesjes zijn:
Gezonder dan normale soesjes. Er is geen suiker toegevoegd, en geen boter voor het deeg.
Lactosevrij. Jawel, als jij een lactose-intolerantie hebt, heb je geluk! Deze soesjes zijn niet gevuld met echte slagroom maar met een speciale variant (volgende punt).
Met kokossmaak. Jep. Kokosslagroom in plaats van gewone slagroom. Maar als jij gewone slagroom wil gebruiken ben je uiteraard vrij om dat te doen. Je kunt ook de kokosolie vervangen door een geurloze versie zodat je gewoon een standaard-soesje hebt, maar dan zonder boter of suiker!
Lekker. Tja, gewoon net zo lekker als gewone soesjes.
En wat hebben we te vieren?
Dat Loki binnenkort twee jaar wordt, bijvoorbeeld! Dat ik een nieuwe weg ga inslaan. Dat ik mijn drie doelen in één maand heb behaald na mijn avondmaaltijd vanavond. Dat Jip en Loki zo goed met elkaar op kunnen schieten.
400 ml (1 blik) vette kokosmelk (ik gebruikte Jumbo Huismerk) - voor kokosslagroom
Wat moet je doen
Breng het water en de kokosolie in een klein pannetje aan de kook.
Voeg de bloem toe, begin onmiddellijk met roeren en haal de pan van het fornuis. Het wordt nu een dikke massa.
Verplaats het deeg naar een kom en voeg de eieren toe. Roer het geheel tot het op puree begint te lijken. In het begin kan het wat klonterig zijn maar blijf vooral roeren (tot je last van je arm begint te doen). Na zo'n 5 minuten heb je een licht plakkerig deeg.
Rol 12 balletjes van zo'n 20-25 gram.
Bak 25-30 minuten in de oven op 180º (hete lucht). Laat de soesjes volledig afkoelen.
Vul de soesjes met een spuitzak met kokosslagroom door de tuit aan de onderkant door het deeg te prikken en de slagroom erin te spuiten. Je hebt ongeveer de helft van de slagroom nodig. Voor een DIY check hier: DIY kokosslagroom maken.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: