Dinner ♡ Spicy chickpea curry met kokosmelk

Spicy chickpea curry met kokosmelk | Freud and Fries

Afgelopen week begon ik voor het eerst met preppen.

Met wat?

Met preppen. Preparation. Voorbereiding. In de bodybuilding-wereld dé manier om ervoor te zorgen dat je de de hele week de juiste hoeveelheid macro’s binnenkrijgt zonder elke dag weer in de keuken te staan of er elke dag over na te denken. Gewoon op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of -morgen alle maaltijden voor de komende week klaarmaken, verdelen over plastic boxen en hoppa de koelkast (of vriezer) in. Op de bewuste ochtend trek je je koelkast open, haal je je ontbijt, lunch en avondeten tevoorschijn en tada, no worries.

Nou heb ik nog niet het stadium bereikt dat ik werkelijk mijn macro’s bijhoud. Ik weet dat het tijd gaat worden, wil ik echte resultaten gaan zien. Voedsel blijft voor mij echter vaak nog een verrassing en ik heb nog grote moeite van dat verrassingselement afscheid te nemen. Soms word ik nu eenmaal wakker met de gedachte vandaag scones te maken en zit ik ‘s middags bijna zelfgebakken broodjes met lauwe jam te eten.

Spicy chickpea curry met kokosmelk | Freud and Fries

Mijn prep was eigenlijk vooral gemakzucht. Op sommige dagen grijp ik veel te snel naar mijn vertrouwde bakje kwark terwijl ik me écht had voorgenomen te koken. Dus kies ik voor de gulden middenweg: ik kook op zondag en warm op de dag dat ik er zin in heb mijn maaltijd op. Kost me weinig tijd maar is wel gezond. Bovendien nog eens extra lekker omdat de smaken nog wat extra dagen hebben om opgenomen te worden.

Hoewel ik niet van elke maaltijd notities heb gemaakt en sommige maaltijden misschien wel lekker waren maar er behoorlijk grauw uitzagen, was dit er eentje die ik wel opschreef en zeker de moeite waard was om te fotograferen. Bovendien wordt het tijd dat er eens wat meer hartige recepten op Freud and Fries komen, want hoewel chocolade, koekjes en taart lekker zijn, zul je ook wel eens behoefte hebben aan wat anders (toch?!).


Spicy chickpea curry met kokosmelk
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Met deze spicy chickpea curry heb je zonder veel poespas een gezonde en vullende maaltijd op tafel met een Oosters tintje.
Wat heb je nodig
 • 50 gram (1 stuk medium) ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 480 gram kikkererwten, uitgelekt (2 blikken Valle del Sole)
 • 400 ml kokosmelk (1 blik Nutco)
 • ½ tl gemberpoeder
 • ½ tl Keltisch Zeezout
 • ½ kerriepoeder
 • 2 tl citroensap
 • 150 gram (3 kleine stuks; 200 gram heel) geschilde aardappels
 • 50 gram (1/2 kleine) paprika (of gewoon een hele)
Wat moet je doen
 1. Snijd de ui en knoflook klein en fruit ongeveer een minuut in een diepe koekenpan.
 2. Spoel de uitgelekte kikkererwten af en voeg toe. Bak kort en giet vervolgens de kokosmelk erover. Voeg ook de specerijen, het sap en het zout toe.
 3. Snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de paprika in de lengte en vervolgens ook in kleine stukjes en voeg toe. Meng het geheel goed en laat zo'n 20 minuten opstaan op laag vuur.
 4. Serveer met wat rijst en sla.
Serving size: 1 Calorieën: 153 Vetten: 6 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 4
Extra
Cal: 610; v/k/e: 25g, 69g, 14g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer lekkers…

Pompoenfrietjes

Geroosterde zoete bloemkool

Geroosterde zoete bloemkool | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: