Afgelopen week begon ik voor het eerst met preppen.
Met wat?
Met preppen. Preparation. Voorbereiding. In de bodybuilding-wereld dé manier om ervoor te zorgen dat je de de hele week de juiste hoeveelheid macro’s binnenkrijgt zonder elke dag weer in de keuken te staan of er elke dag over na te denken. Gewoon op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of -morgen alle maaltijden voor de komende week klaarmaken, verdelen over plastic boxen en hoppa de koelkast (of vriezer) in. Op de bewuste ochtend trek je je koelkast open, haal je je ontbijt, lunch en avondeten tevoorschijn en tada, no worries.
Nou heb ik nog niet het stadium bereikt dat ik werkelijk mijn macro’s bijhoud. Ik weet dat het tijd gaat worden, wil ik echte resultaten gaan zien. Voedsel blijft voor mij echter vaak nog een verrassing en ik heb nog grote moeite van dat verrassingselement afscheid te nemen. Soms word ik nu eenmaal wakker met de gedachte vandaag scones te maken en zit ik ‘s middags bijna zelfgebakken broodjes met lauwe jam te eten.
Mijn prep was eigenlijk vooral gemakzucht. Op sommige dagen grijp ik veel te snel naar mijn vertrouwde bakje kwark terwijl ik me écht had voorgenomen te koken. Dus kies ik voor de gulden middenweg: ik kook op zondag en warm op de dag dat ik er zin in heb mijn maaltijd op. Kost me weinig tijd maar is wel gezond. Bovendien nog eens extra lekker omdat de smaken nog wat extra dagen hebben om opgenomen te worden.
Hoewel ik niet van elke maaltijd notities heb gemaakt en sommige maaltijden misschien wel lekker waren maar er behoorlijk grauw uitzagen, was dit er eentje die ik wel opschreef en zeker de moeite waard was om te fotograferen. Bovendien wordt het tijd dat er eens wat meer hartige recepten op Freud and Fries komen, want hoewel chocolade, koekjes en taart lekker zijn, zul je ook wel eens behoefte hebben aan wat anders (toch?!).
150 gram (3 kleine stuks; 200 gram heel) geschilde aardappels
50 gram (1/2 kleine) paprika (of gewoon een hele)
Wat moet je doen
Snijd de ui en knoflook klein en fruit ongeveer een minuut in een diepe koekenpan.
Spoel de uitgelekte kikkererwten af en voeg toe. Bak kort en giet vervolgens de kokosmelk erover. Voeg ook de specerijen, het sap en het zout toe.
Snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de paprika in de lengte en vervolgens ook in kleine stukjes en voeg toe. Meng het geheel goed en laat zo'n 20 minuten opstaan op laag vuur.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: