Protein fluff ♡ Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl

Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl | Freud and Fries

Waar je mij wakker voor kunt maken is een goed gevuld bord met protein fluff. Oké, misschien niet wakker voor maken (want protein fluff vroeg in de ochtend is best heftig ja ik heb het geprobeerd) maar je kunt me er in ieder geval enorm blij mee maken. Nou heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand voor mij protein fluff klaarmaakte (maar als je je aan wilt bieden kun je me bellen op 06-PRTNFLFF) dus doe ik het gewoon lekker zelf en bedenk daarbij het liefst ook steeds nieuwe creaties.

Mijn creatie voor vandaag is een mango protein fluff met chocolade-dadel swirl. Flinke mond vol (pun intended).

Ik kwam op het idee door de suggestie van mijn favoriete cheesecake porn Instagram account door Marike die voortdurend swirls maakt in haar prachtige kwarktaartjes. Ik hoop binnenkort nog iets meer van haar te laten horen!

In ieder geval was ik al de hele dag aan het uitkijken naar het moment dat ik deze protein fluff kon maken (en eten) en na mijn gruwelijk( lekker)e legday was het moment daar!

Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl | Freud and FriesMango protein fluff met chocolade-dadel swirl | Freud and Fries

Ik postte hem gisteren al op Instagram (just saying, je doet er verstandig aan mijn Insta in de gaten te houden als je NET iets eerder dan de rest wil weten wat er op het menu de planning staat). Vandaag ook werkelijk het recept!

Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 2
Een zomerse mango protein fluff met een zoete chocolade swirl van pure cacao en dadels.
Wat heb je nodig
  • 125 gram bevroren mango
  • 100 gram ijsklontjes (1 ijsklontjesbakje)
  • 30 gram vanille Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
  • 170 ml karnemelk/magere melk
  • 85 gram (9 stuks) ontpitte verse Medjool dadels
  • 20 ml water (+ extra om in te weken)
  • 5 gram cacao poeder
Wat moet je doen
  1. Zet de dadels een nacht van tevoren in een bakje water om te laten weken.
  2. Crush de mango en de ijsklontjes tot een poeder.
  3. Voeg caseïne en melk toe (hoeveelheid melk kan iets meer of minder zijn afhankelijk van soort eiwitpoeder dat je gebruikt) en laat keukenmachine/blender een tijdje draaien tot de substantie op roomijs begint te lijken.
  4. Zet nu de mixer/klopper erop en klop op in zo'n 4-5 minuten tot luchtig en flink in volume toegenomen.
  5. Schep de mango protein fluff in een glas (of meerdere) of flinke schaal.
  6. Mix de dadels, 20 ml water (evt. water wat je gebruikt het om te weken) en de cacaopoeder in een kleine keukenmachine tot een soort chocoladepasta. Swirl de chocolade-dadel pasta door de protein fluff.
Serving size: 1 Calorieën: 200 Vetten: 2 Koolhydraten: 26 Eiwitten: 18
Extra
Cal: 400; v/k/e: 4g, 51g, 35g.

VOLG ME OOK VIA TWITTER EN INSTAGRAM OF LIKE FREUDANDFRIES OM HELEMAAL OP DE HOOGTE TE BLIJVEN.


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: