Protein fluff ♡ Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl
Waar je mij wakker voor kunt maken is een goed gevuld bord met protein fluff. Oké, misschien niet wakker voor maken (want protein fluff vroeg in de ochtend is best heftig ja ik heb het geprobeerd) maar je kunt me er in ieder geval enorm blij mee maken. Nou heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand voor mij protein fluff klaarmaakte (maar als je je aan wilt bieden kun je me bellen op 06-PRTNFLFF) dus doe ik het gewoon lekker zelf en bedenk daarbij het liefst ook steeds nieuwe creaties.
Mijn creatie voor vandaag is een mango protein fluff met chocolade-dadel swirl. Flinke mond vol (pun intended).
Ik kwam op het idee door de suggestie van mijn favoriete cheesecake porn Instagram account door Marike die voortdurend swirls maakt in haar prachtige kwarktaartjes. Ik hoop binnenkort nog iets meer van haar te laten horen!
In ieder geval was ik al de hele dag aan het uitkijken naar het moment dat ik deze protein fluff kon maken (en eten) en na mijn gruwelijk( lekker)e legday was het moment daar!
Ik postte hem gisteren al op Instagram (just saying, je doet er verstandig aan mijn Insta in de gaten te houden als je NET iets eerder dan de rest wil weten wat er op het menu de planning staat). Vandaag ook werkelijk het recept!
Zet de dadels een nacht van tevoren in een bakje water om te laten weken.
Crush de mango en de ijsklontjes tot een poeder.
Voeg caseïne en melk toe (hoeveelheid melk kan iets meer of minder zijn afhankelijk van soort eiwitpoeder dat je gebruikt) en laat keukenmachine/blender een tijdje draaien tot de substantie op roomijs begint te lijken.
Zet nu de mixer/klopper erop en klop op in zo'n 4-5 minuten tot luchtig en flink in volume toegenomen.
Schep de mango protein fluff in een glas (of meerdere) of flinke schaal.
Mix de dadels, 20 ml water (evt. water wat je gebruikt het om te weken) en de cacaopoeder in een kleine keukenmachine tot een soort chocoladepasta. Swirl de chocolade-dadel pasta door de protein fluff.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: