Protein fluff ♡ Protein fluff schaafijs

Protein fluff schaafijs | Freud and Fries

❝Kan je protein fluff bewaren?

Dat is één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn protein fluff – naast “kan ik het ook maken met whey?“, “welke caseïne gebruik je?” en “hoe maak je protein fluff in godsnaam?

Dus toen ik een bezoekje kreeg, helemaal vanuit het noorden des lands, speciaal voor een goede bak protein fluff – en wetende dat ze het nooit helemaal op zou krijgen – besloot ik die vraag maar eens aan een test te onderwerpen. Ik vroor mijn protein fluff in.

Ik maakte twee verschillende versies: het bovenste schaafijs is een volledig ingevroren protein fluff, de foto hieronder is protein fluff dat ongeveer een uur tot anderhalf uur is ingevroren en dus nog wat zacht en romig van binnen is. Pick whichever you prefer. Ideaal voor wanneer je de fluff gewoonweg niet opkan (zoals de meesten, haha).

Protein fluff schaafijs | Freud and Fries

Protein fluff schaafijs
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 100 gram diepvries aardbeien
  • 2 bakjes ijsklontjes (1 bakje kan ook, eventueel hoeveelheid magere kwark aanpassen)
  • 25 gram vanille Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
  • 250 gram magere Franse kwark (ik gebruikte die van de Lidl)
  • 10 ml water
  • Optioneel (maar hoeft niet): xanthan gum (via My Protein: Xanthan Gum; 10% korting met de code FREUD)
Wat moet je doen
  1. Volg de instructies uit deze video. Ik gebruikte ongeveer een kwart van dit recept om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook een kwart van dit recept maken.
  2. Schep de protein fluff in een bakje. In de bovenste foto streek ik de protein fluff glad, in de onderste foto maakte ik een toef.
  3. Plaats een uur tot een nacht in de diepvries. De bovenste foto is de overnight protein fluff, die helemaal hard is geworden. Houd je liever van een combinatie tussen een krokante bovenlaag en wat zacht aan de binnenkant, plaats de protein fluff dan 1-1,5 uur in de diepvries (zoals op de onderste foto).
Serving size: 1 Calorieën: 246 Vetten: 1 Koolhydraten: 18 Vezels: 1 Eiwitten: 42
Extra
Cal: 246; v/k/e/vez: 1g, 18g, 42g, 1g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: