Dus toen ik een bezoekje kreeg, helemaal vanuit het noorden des lands, speciaal voor een goede bak protein fluff – en wetende dat ze het nooit helemaal op zou krijgen – besloot ik die vraag maar eens aan een test te onderwerpen. Ik vroor mijn protein fluff in.
Ik maakte twee verschillende versies: het bovenste schaafijs is een volledig ingevroren protein fluff, de foto hieronder is protein fluff dat ongeveer een uur tot anderhalf uur is ingevroren en dus nog wat zacht en romig van binnen is. Pick whichever you prefer. Ideaal voor wanneer je de fluff gewoonweg niet opkan (zoals de meesten, haha).
250 gram magere Franse kwark (ik gebruikte die van de Lidl)
10 ml water
Optioneel (maar hoeft niet): xanthan gum (via My Protein: Xanthan Gum; 10% korting met de code FREUD)
Wat moet je doen
Volg de instructies uit deze video. Ik gebruikte ongeveer een kwart van dit recept om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook een kwart van dit recept maken.
Schep de protein fluff in een bakje. In de bovenste foto streek ik de protein fluff glad, in de onderste foto maakte ik een toef.
Plaats een uur tot een nacht in de diepvries. De bovenste foto is de overnight protein fluff, die helemaal hard is geworden. Houd je liever van een combinatie tussen een krokante bovenlaag en wat zacht aan de binnenkant, plaats de protein fluff dan 1-1,5 uur in de diepvries (zoals op de onderste foto).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: