Taart ♡ Mini no-bake limoen cheesecake (gelatine-vrij)

Mini no-bake limoen cheesecake (gelatine-vrij) | Freud and Fries

Ik ga binnenkort verhuizen. Terug naar Nijmegen. En dus weg uit deze groene omgeving waar ik net mijn plekje had gevonden. Wanneer we naar de supermarkt gingen, reden we altijd door de bossen en we hebben daar alle seizoenen voorbij zien komen.

Zomer met de bomen vol in de bloei. Herfst met het overweldigend patroon van rood, geel en bruin. Winter met kale takken en omgeven door een wit paradijs. Lente met het eerste groen. Elk seizoen heeft wel iets, maar op dit moment kies ik voor het groen.

Groen.

De kleur van nieuw, fris en vers. De kleur van jonge blaadjes en van een vers gemaaid gazon. De kleur van appeltjes, spinazie en net geplukte sla. De kleur van limoen.

Mini no-bake limoen cheesecake (gelatine-vrij) | Freud and Fries

Al een paar dagen liep ik met het idee om een mini cheesecake te maken. Geen enorme taart waar ik dagenlang van zou kunnen eten maar gewoon eentje, die ik kon maken en meteen op kon eten.

Simpel. Ik houd van simpel. Niet in de dingen die ik doe of wanneer het gaat over emoties en gedachten maar wel wanneer het gaat over eten.

 

Mini no-bake limoen cheesecake (gelatine-vrij) | Freud and Fries


Mini no-bake limoen cheesecake (gelatine-vrij)
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
In no-time een heerlijke mini cheesecake voor één op tafel? Dat kan met deze no-bake versie van de limoen cheesecake. Er komt geen gelatine of agar aan te pas.
Wat heb je nodig
Bodem
 • 30 ml (2 el) ongezoete amandelmelk (Alpro)
 • 25 gram havermout
Vulling
 • 50 gram cottage cheese
 • 85 gram cream cheese light (ik gebruikte Philadelphia)
 • 35 gram vanille Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
 • 1 el limoensap
Wat moet je doen
 1. Plaats op de bodem van een souffléschaaltje/ramekin een stukje bakpapier en spray het gehele bakje met non-stickspray.
 2. Meng de havermout en melk in een klein schaaltje. Druk dit mengsel op de bodem van de ramekin.
 3. Meng de ingrediënten voor de vulling samen tot een glad geheel (in bijv. een kleine keukenmachine of met een blender) en schep op de bodem in de ramekin.
 4. Plaats zo'n 30 minuten in de koelkast. Haal een mes langs de rand om de cheesecake los te maken en draai om in je hand of op een bordje, trek het stukje bakpapier er voorzichtig vanaf en plaats op de onderkant op een bordje.
 5. Serveer eventueel met wat zaadjes en een partje limoen.
Serving size: 1 Calorieën: 398 Vetten: 15 Koolhydraten: 23 Eiwitten: 45
Extra
Cal: 398; v/k/e: 15g, 23g, 45g.

Wat is jouw favoriete seizoen?

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer taart…

Pepernoten taart

Pepernoten cheesecake | Freud and Fries-3

Nutella cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: