Protein fluff ♡ Banoffee protein fluff (met whey)

Banoffee Protein Fluff | Freud and Fries

Kun je protein fluff nu wel of niet met whey maken? Die vraag krijg ik regelmatig en hoewel ik in de eerste instantie altijd antwoordde met een “nee, dat gaat niet,” geef ik tegenwoordig een andere reactie.

❝Ja.

Dat is de korte versie.

De lange versie is iets anders.

❝Ja, maar…

En ik ga het je nu uitleggen:

Ja, maar ik raad je aan het in de eerste instantie met Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop)) te proberen. Hoewel het inderdaad kán met whey, geeft Micellar Casein de grootste kans van slagen en dat is toch wat je het liefst wilt: een succesmomentje. Wanneer je er klaar voor bent, dán zou ik gaan experimenteren.

Maar inderdaad, met whey is ook mogelijk. Waarom ik het niet aanraad, is omdat het net iets meer werk vraagt en dat je een beetje een idee moet hebben wat je doet. Dat je bijvoorbeeld niet te veel melk toevoegt. En ook xanthan gum gebruikt. Maar ook weer niet te veel.

Ik zie ook nog regelmatig “fluffs” voorbijkomen die eigenlijk meer weg hebben van smoothies. Lekker, dat zeker, maar het zijn niet de échte natuurlijk. Ik zei het laatst op Instagram ook al: échte fluff kun je op z’n kop boven je hoofd houden zonder dat je daarna je maaltijd van de vloer kunt likken. Echte fluff is niet waterig, zakt niet in terwijl je eet en je ziet geen luchtbelletjes. Echte fluff is dik, lijkt wat romig. En die kans van slagen is het grootst met caseïne, niet met whey.

Maar het kan wel. Met xanthan gum erbij (kan je bestellen bij My Protein en als je dan mijn code gebruikt, FREUD, krijg je meteen 10% korting). En zo min mogelijk melk.

Dit recept voor Banoffee Protein Fluff bijvoorbeeld is met whey gemaakt en ik heb een minimale hoeveelheid melk toegevoegd. Later, tijdens het fluffen, heb ik nog wat extra toegevoegd omdat ik merkte dat de substantie iets te dik was en maar tot halverwege de bak kwam. Door dan voorzichtig wat extra toe te voegen (20 ml per keer) creëer je extra volume maar voorkom je dat het waterig wordt (je houdt het namelijk steeds in de gaten).

Uiteraard heb ik het receptje voor je!

Banoffee Protein Fluff | Freud and Fries

Banoffee Protein Fluff | Freud and Fries

Banoffee Protein Fluff | Freud and Fries


Banoffee protein fluff (met whey)
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
 • 1 bakje ijsklontjes
 • 100 gram diepvries mango (uit doosje van de Albert Heijn)
 • 30 gram bevroren banaan (zelf ingevroren in plakjes)
 • 15 gram whey (ik gebruikte Banoffee Whey Perfection)
 • 3 gram xanthan gum
 • 80 ml karnemelk + 40 ml karnemelk (belangrijk om dit gescheiden toe te voegen!)
 • Optioneel (ter decoratie): plakjes banaan, pompoenpitten en Walden Farms' Caramel Syrup
Wat moet je doen
 1. Volg de instructies op uit deze post.
 2. Maar LET OP! Voeg niet alle karnemelk in één keer toe. Begin met de 80 ml. Waarschijnlijk zal er na een tijdje malen in de keukenmachine al een samenhangend geheel ontstaan (als een romig ijs). Zet dan de klopper er al op. Klop zo'n 3-4 minuten op zodat er al volume ontstaat. Merk je dan dat de fluff niet meer toeneemt? Voeg 20 ml extra karnemelk toe. Blijf de fluff nog steeds stevig en wil je graag wat meer volume? Voeg dan nogmaals 20 ml karnemelk toe.
 3. Schep in een schaal of groot glas en maak af met de toppings.
Serving size: 1 Calorieën: 104 Vetten: 1 Koolhydraten: 15 Vezels: 3 Eiwitten: 8
Extra
Cal: 207; v/k/e/vez: 2g, 30g, 16g, 5g.

De keukenmachine die ik gebruik is een Philips HR7777/00.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

6 reacties op “Protein fluff ♡ Banoffee protein fluff (met whey)”

 1. Sharon schreef:

  1 bakje ijsklontjes is hoeveel gram ongeveer? (a)

 2. Henrike schreef:

  hoi, heb vandaag deze fluff gemaakt met banaan mango caseine water… en hij was top na het mixen. goed stevig maar toen ik de walden farms erop had gedaan begon ie in te zakken, hij ging btj bubbelen zeg maar en zakte in… heb jij dat ook? komt dit door de walden farms?

  • Monique schreef:

   Ah, dat is raar, Henrike! Dat heb ik nog nooit gehad. Wel dat het na een tijdje, als je het wat langer laat staan (vanwege foto’s maken haha) wat inzakt maar nooit echt heel erg, ook geen bubbeltjes!

 3. zonderzooi schreef:

  Ziet er echt heeeerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: