5x eiwitrijke lunch 2.0

Gevulde eggroll | Freud and Fries

1. Gevulde eggroll

Oh, dit was een tijd lang mijn go to snack, maar zeker ook ideaal om als lunch te nemen. Eggrolls die prima fungeren als een eiwitrijke, low carb pannenkoek en te vullen met ingrediënten naar wens. In dit recept koos ik voor cream cheese, kipfilet en spinazie omdat dat wat mij betreft de perfecte combi is, maar voel je vrij om lekker te variëren! Met een beetje kaneel en eventueel wat Natural Flavouring maak je er ook zo zoete eierwraps van!

Totale recept: kcal: 249; v/k/e: 16g, 7g, 25g.

Cloud bread | Freud and Fries

2. Gekruid knoflook cloud bread

Het is hoog tijd dat ik dit brood weer eens voor een tweede keer ga maken. Eigenlijk is het zonde hoe vaak ik recepten nog eens maak wanneer ze eenmaal geslaagd zijn (dus eigenlijk niet hoe vaak maar hoe weinig…). Dit zou zeker wel een blijvertje moeten zijn, want hoe lekker is het om een versgebakken eiwitbroodje mee naar je werk te nemen? Ja, precies.

Het recept, inclusief stappen met bijbehorende foto’s, heb ik voor jullie klaarstaan en ik hoop dan ook dat jíj hem zeker snel gaat maken!

Totale recept: kcal: 430; v/k/e/vez: 30g, 4g, 39, 0g.

Zomerse spiegelei op rijstwafel | Freud and Fries

3. Spiegelei op rijstwafel

Elke keer wanneer mijn ouders langskomen krijg ik weer een doosje eieren in mijn handen gedrukt. Geen wonder dat ik fan ben van eierrecepten. En zo ongelofelijk handig, want je kunt ze overal in verwerken. Cakes, taarten, of ja, gewoon ei op brood (of rijstwafel)! Versiert met groenten naar wens en voilà, een simpele, eiwitrijke lunch staat op je te wachten.

Totale recept: kcal: 125; v/k/e: 6g, 4g, 14g.

Protein bagels | Freud and Fries -10

4. Protein bagels

Dit is eigenlijk ook een oudje en ik herinner me nog hoe makkelijk het uiteindelijk bleek om zelf bagels te maken. Dat zijn van die recepten waarvan ik denk “dat moet wel een hels karwei zijn,” en dan uiteindelijk blijkt het tegendeel waar. Heerlijk om te beleggen met smeersels en ehhh… plaksels (?) naar keuze, of je nu gaat voor cottage cheese, smeerkaas of plakjes kaas of helemaal geen kaas.

Vooral gewoon vreselijk lekker. Brood. Maar dan met eiwitjes.

Totale recept: kcal: 1.460; v/k/e: 7g, 268g, 85g.
Per bagel: kcal: 209; v/k/e: 1g, 38g, 12g.

Rode bietenhummus | Freud and Fries

5. Bietenspread

Niet het meest eiwitrijk van dit rijtje maar wel redelijk eiwitrijk voor een gewone spread door het gebruik van tahin en kikkererwten. Eigenlijk ook niet echt een lunch, maar meer een lunch”beleg”. Ik ben zelf echt een enorme fan van bietenhummus (of de Albert Heijnse bietenhoemoes) en kan hier dus geen genoeg van krijgen. Het hele recept is bij mij dan ook in no time verdwenen.

Totale recept: kcal: 358; v/k/e/vez: 13g, 43g, 18g, 103g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Check ook de eerdere serie:

Of de nieuwe serie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *