5x eiwitrijk ontbijt 2.0

reuze-moutje-freud-and-fries

1. High Volume Proats

Een van de dingen die ik het allerliefst eet sinds mijn Health Advies schema’s. Volumineuze havermoutjes met gemalen courgette en een grote scoop Whey (bijvoorbeeld deze Whey Perfection van Body en Fit). Ik heb al verschillende groente-moutjes gemaakt, maar courgette blijft toch altijd de grootste favoriet en gewoon enorm handig om ‘s morgens snel even te maken tussen de bedrijven door. Hoe maak jij je havermoutje het liefst?


Totale recept: kcal: 268; v/k/e/vez: 4g, 30g, 28g, 3g.

eiwitomelet-freud-and-fries

2. Eiwitomelet

Maar als je liever geen eiwitpoeders gebruikt (of koopt) dan kan je ook heel makkelijk en snel ‘s morgens een omelet maken. Deze versie is nog eens vetarm ook nog door alleen de eiwitten te gebruiken en snijd ik meestal in vier stukken voor op mijn boterham. Extra lekker is je boterham met omelet nog even in de Aifryer (mocht je die hebben dus) te leggen op 180ºC (zo’n 7-8 minuten) voor een krokant laagje.

Gebruik gescheiden eiwitten of koop vloeibaar eiwit om het jezelf nog makkelijker te maken (je begrijpt wel wat ík doe).

Totale recept: kcal: 180; v/k/e/vez: 2g, 4g, 37g, 0g.

Mocha Pancakes met Chocolade Drizzle | Freud and Fries

3. Mocha Pancakes

Fan van Pancake Sunday? Of gewoon zin in een lekkere eiwitrijke pannenkoekenstapel? Daarvoor heb ik ook een receptje klaarstaan. Deze eiwitrijke pannenkoeken zijn ideaal voor elke topping maar ALS je dan kan kiezen, ga dan voor deze zoete chocolade drizzle!

Totale recept: kcal: 433; v/k/e/vez: 3g, 62g, 34g, 5g.

Low carb crêpes met pindakaas | Freud and Fries

4. Low Carb Crêpes

Niet mijn meest mooie fotootje maar het recept is er niet minder om. Filterdunne crêpes die je naar hartenlust kan versieren (pindakaas!).

Totale recept: kcal: 314; v/k/e/vez: 24g, 3g, 20g, 6g.

Low carb avocado brood | Freud and Fries

5. Low Carb Avocado Brood

Ik sta er zelf altijd van te kijken wanneer een broodbeslag ook daadwerkelijk een brood wordt. Gold ook voor dit avocado brood. Een heerlijke hartig recept waar je nog vele ochtenden van kan genieten (met een flinke laag cream cheese bijvoorbeeld)!

Totale recept: kcal: 1.533; v/k/e/vez: 109g, 31g, 79g, 73g.
Per snee: kcal: 96; v/k/e/vez: 7g, 2g, 5g, 5g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Check ook de eerdere serie:

Of de nieuwe serie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *